NYHET: Antimikrobiell folie

Avlägsnar 99,9 % av alla virus och bakterier

Varje entreprenör måste arbeta med hygienåtgärder för att skydda sina medarbetare och kunder mot virus och bakterier – inte bara tillfälligt utan även långvarigt.

Med vår innovativa antimikrobiella folie erbjuder vi på Avery den perfekta lösningen. Folien avlägsnar 99,9 % av alla virus och bakterier. Med Averys antimikrobiella etiketter och folie skyddar du dig själv och andra.

Avery Antimikrobiella etiketter
Virus och bakterier lurar på många ytor

Utan regelbunden desinficering kan bakterier, virus eller sporer utvecklas obehindrat på många ytor. Som krögare, läkare eller entreprenör är det dock viktigt att du skyddar dina gäster, medarbetare och patienter.

Tack vare vår nya, antimikrobiella beläggning har självrengörande ytor nu blivit verklighet. Folien har en antibakteriell och antiviral effekt och ger ett kontinuerligt skydd.

*Obs! Den antimikrobiella effekten aktiveras med hjälp av ljus och syre. Detta innebär att effekten "pausas" om det inte finns något ljus alls. Så snart etiketten utsätts för minsta lilla ljus återaktiveras den antimikrobiella effekten. Etiketten fungerar i både artificiellt ljus och naturligt ljus.

Våra antimikrobiella produkter

Avery Antimikrobiella etiketter, vita

Antimikrobiella etiketter, vita

  • Vit självhäftande film
  • Utskrivbar i laserskrivare
  • Finns i 113 format
Avery Antimikrobiella etiketter, transparenta

Antimikrobiella etiketter, transparenta

  • Transparent självhäftande film
  • Utskrivbar i laserskrivare
  • Finns i 113 format
Avery Antivirusfolie

Antivirusfolie

  • Genomskinlig, självhäftande skyddsfolie
  • Idealisk för dörrar, strömbrytare och ytor
  • Flexibelt val av format och mängd

Så fungerar den antimikrobiella film

Användningsområden för den antibakteriella folien

Använd den antimikrobiella folien på ofta drabbade släta ytor - Inte lämplig för böjda eller vinklade ytor. Ytorna ska rengöras före applicering och vara fria från damm och fett.

*Obs! De föreslagna formaten på dörrhandtag och strömbrytare är anpassade för de vanligaste modellerna. Vi rekommenderar dock att du i förväg mäter det föremål som folien ska appliceras på. Inte lämplig för böjda eller vinklade ytor.

Bra att veta:

Avery Antimikrobiella etiketter

Hur fungerar den antimikrobiella effekten?

Den speciella lacken gör folien antimikrobiell

Baserat på fotodynamikprocessen elimineras bakterier och virus permanent med hjälp av syre och synligt ljus/konstgjord belysning. Fotodynamiken är en fotofysisk process inom energiomvandling.

Den fotodynamiska Dyphonx-katalysatorn (= specialfärgämne) aktiveras av synligt ljus, vilket leder till att denna energi överförs till syret i luften. Därigenom framställs det antimikrobiella ämnet singlettsyre. Detta förstör mikroorganismer som bakterier och virus genom oxidering i en kemisk följdprocess. På så sätt utvecklas inga resistenser.

Teknikens unika funktion är patenterad och dess effektivitet mot bakterier och virus har bekräftats i flera studier och certifierats (t.ex. certifikat för Dyphonx® universalbeläggning för effektivitet mot influensavirus H1N1 och mot TGEV, som båda ingår i coronavirusfamiljen).

Ladda ner Lock 3 laboratorietestcertifikat

Kan etiketterna förhindra överföring av covid-19-viruset?

Denna produkt har inte testats uttryckligen i kombination med covid-19-viruset.

Det har dock testats mot andra medlemmar i samma familj av humana coronavirus (ISO 21702 humant coronavirus NL63) med liknande cellstrukturer och har visat sig vara mycket effektivt.


Effektiviteten mot H1N1-viruset har bekräftats av oberoende laboratorier.

Avery antimikrobiella etiketter

Kan etiketten skrivas ut?

Etiketterna kan skrivas ut med alla vanliga svartvita laserskrivare eller färglaserskrivare.

Undvik om möjligt att skriva ut på hela etiketten eftersom laserskrivarens toner då skulle täcka etikettens antimikrobiella yta helt och påverka effekten negativt på detta ställe.

Avery antimikrobiella etiketter

Hur är folien uppbyggd?

Foliematerialet har en antimikrobiell beläggning vars effekt kontinuerligt nyaktiveras genom ljus och syre.

Både folien och dess beläggning är extra slitstarka. De är båda vatten- och hållfasta, beständiga mot olje-, rengörings- och desinfektionsmedel och klarar temperaturer från -20 till plus 80 °C. På så sätt lämpar sig antivirusskyddsfolien även för sjukhus, laboratorier, tillverkning och logistik samt för kök och toaletter.