Ska du vÀlja polyesterfilm eller pappersetikett?

I den hÀr guiden kan du se skillnaderna mellan vÄr polyesterfolie och pappersetiketter. Vad tÄl de tvÄ materialen och nÀr rekommenderar vi respektive material.

Ska du vÀlja polyesterfilm eller pappersetikett?

Vilka Àr fördelarna med polyesterfilmetiketter?

NÀr du behöver en mer hÄllbar etikett Àr folieetiketter rÀtt vÀg att gÄ. De Àr vattentÄliga, rivbestÀndiga och motstÄndskraftiga mot oljor, UV, sol och blekning. Folieetiketter tÄl vatten och fukt utan att förstöra tryckfÀrgen. De hÄller mycket lÀngre Àn pappersetiketter nÀr de utsÀtts för hÄrdare element.

 

Folieetiketter gör att din design sticker ut samtidigt som den stÄr emot repor, revor och extrema temperaturer.

Varför ska du vÀlja pappersetiketten?

Pappersetiketter anvÀnds vanligtvis för inomhusapplikationer. De har en kortare livslÀngd och klarar endast begrÀnsad exponering för fukt, kemikalier, nötning och extrema temperaturer jÀmfört med folieetiketten. Pappersetiketter finns i en mÀngd olika fÀrger och kostar vanligtvis mindre. För att förbÀttra hÄllbarheten kan du lÀgga till lack som topplack för att göra pappersetiketterna mer hÄllbara.

 

VÄra pappersetiketter Àr dÀrför idealiska för allmÀnt bruk för bÄde privat och kontorsbruk, samt för produktmÀrkning och för adress- och avsÀndaretiketter.

Vi har testat vÄra etiketter!

HÀr kan du se hur de 2 materialen reagerar pÄ olika tester

Alla ovanstÄende tester visar polyesterfilmen upptill och pappersetiketten under den. Vill du ha en etikett som ska kunna anvÀndas i en miljö dÀr den förvÀntas tÄla rengöring, vind och vÀder mm.

DÄ rekommenderar vi att du anvÀnder vÄr polyesterfolie, för att sÀkerstÀlla en bÀttre hÄllbarhet. Vi hjÀlper gÀrna till med vÀgledning om val av material utifrÄn din önskan om vad etiketten ska anvÀndas till.