Kundporträtt: Mette Carlsen v/Knud E. Hansen

Möt Mette i hennes arbete som kock och se hur hon använder etiketter

Kundporträtt: Mette Carlsen v/Knud E. Hansen

Knud E. Hansen är ett danskbaserat konsultföretag som sedan 1937 har tillhandahållit design-, ingenjörs- och projektledningstjänster till varv och redare över hela världen. De har designat ett stort antal fartyg för bl.a. DFDS, Bakkefrost, Wallenius och Grimaldi.

Knud E. Hansens huvudkontor ligger i Helsingör. Här träffade vi Mette som är kock i deras matsal. Hennes kök är mycket populärt bland de anställda, men även bland gästerna som kommer förbi. Mette har därför gjort ett häfte med ett urval av hennes recept.

Kundporträtt: Mette Carlsen v/Knud E. Hansen

Vad använder du etiketter till i ditt arbete?

Jag använder etiketter till flera saker, eftersom mycket av det jag gör behöver dateras. Men främst är det just nu när jag gör sylt och liknande.


Vad brinner du för i ditt jobb?

Jag brinner för att göra ordentlig mat av riktiga och bra råvaror – samt att göra 40 personer glada varje dag de går till jobbet.

 

 

Kundporträtt: Mette Carlsen v/Knud E. Hansen

Varför är etiketten viktig för dig och vad har du tänkt om etiketten?

Etiketter är viktiga för mig eftersom jag behöver ha ett datum på dem och kunna se vad produkten innehåller. Därtill kommer det visuella, som också är viktigt i ett företag som vårt, då vi har många viktiga och stora kunder som kommer och äter i matsalen.

Utöver detta är det viktigt att etiketten kan hålla i kylen, då mycket av det jag gör är något som måste förvaras kallt.

 

Har du några framtida idéer?

Det är planerat att besökarna någon gång kan ta med sig en burk sylt hem tillsammans med mitt recepthäfte. Planen är att det ska vara en liten present som kan ges.

Det ett helt annat och mycket mer professionellt intryck med en snygg etikett.

Kundporträtt: Mette Carlsen v/Knud E. Hansen

Vad rätt etikett kan göra

Förutom att ha syftet att beskriva innehåll, var det kommer ifrån och annan relevant information kan en etikett även ha ett visuellt syfte. Här ser du skillnaden på vad en etikett kan göra för en hemmagjord sylt.

Med en snygg design kommer du att kunna göra det tydligt vilken sylt du har gjort, men det visar också att du har lagt extra kärlek på att göra denna produkt.

Förutom det visuella kan du här se effekten av att välja rätt material. Den vita etiketten är en vanlig pappersetikett. Den påverkas om du t.ex. kyl sylten. Väljer du ett material som är köldbeständigt kommer du inte att uppleva att det t.ex. faller av, löses upp eller texten är utsmetad.

Du kan alltid kontakta vår kundsupport för råd och vägledning kring val av material.

Kundporträtt: Mette Carlsen v/Knud E. Hansen

Recept: Apelsinmarmelad

Vi har fått lov att dela med oss ​​av ett av Mettes goda marmeladrecept.

Detta recept ger 3-4 burkar.

Ingredienser:

  • 400 g socker
  • 1 vaniljstång
  • 1/2 kg. apelsiner
  • 1 citron
  • 2 dl. vatten

Instruktion: Dela vaniljstången på längden. Tvätta apelsiner och citronen. Ta bort ändarna. Skär dem i mindre tärningar med skal. Ta bort eventuella kärnor. Tillsätt vanilj, socker, apelsiner, vatten och citronen i en kastrull och koka på medelvärme i 20-25 minuter. Rör om regelbundet.

Häll av överflödig vätska och låt marmeladen fortsätta koka i ca. 15 minuter tills det tjocknar. Mixa marmeladen lite men inte förrän den blir helt fin.

Sterilisera burkarna i kokande vatten och tillsätt sylten. Förvara i kylskåp. Hållbar i ca. 1 månad i kylen.

 

Njut av!

Få fler tips och inspiration

Hitta andra relevanta artiklar

Avery Marmeladetiketter storleksguide

Hitta en komplett storleksguide

Hitta här
Avery Öl etiketter

Designa mallar och etiketter för öl

Se mallar
Etiketter til QR koder

Hur du marknadsför dina produkter

Hitta här