Vanliga frågor

Beställning och betalning Leverans och retur Mallar och programvara Produkter och PrintService Kundkonto och inlogg
Avery Design & Print Microsoft® Word-mallar

Vi har skapat en guide med 10 tips för att få bästa möjliga utskrift på dina etiketter:

10 tips för perfekt utskrift av etiketter

Alla de program som listas här finns på vår hemsida under ”Mallar & programvara”.

Avery® Design & Print Online:
Med Design & Print Online kan du anpassa, utforma och trycka alla Avery-produkter direkt från internet. Det kräver ingen nedladdning av programvara. Besök våra webbplatser på internet och designa dina egna visitkort, CD-etiketter, DVD-etiketter, mappetiketter och mycket mer. Vi ställer mer än 2 000 mallar och 3 000 clipart till ditt förfogande. Med vår steg-för-steg-guide tar det bara några minuter från idé till färdigtryckt resultat. Vår gratis internetlösning är optimerad för PC-, Mac®- och Linux-system och kräver bara att du har en internetanslutning. Den färdigdesignade produkten kan du antingen skriva ut direkt eller spara till nästa gång. Det perfekta internetverktyget för att framställa dina egna mallar.

Avery® mallar till Microsoft® Word:

Hos Avery kan du utan kostnad ladda ner skräddarsydda tomma mallar till Word. Avery-mallar för Microsoft® Word är perfekt för dig som är van vid att arbeta i Word och som bara ska göra en ren textdesign, till exempel adressetiketter till kuvert.

Avery Design & Print är ett gratisprogram som kan hjälpa dig att designa och skriva ut dina Avery-produkter.

Mer information här

Avery Design & Print Online är ett online-program och kräver ingen installation av programvara. När du är klar att skriva ut genereras en PDF-fil av din design för utskrift.

Vi rekommenderar att du använder Adobe Reader för att öppna och skriva ut PDF-dokumentet, istället för att använda det integrerade PDF-programmet i din webbläsare.

Du kan ladda ner Adobe Reader här: https://get.adobe.com/dk/reader/

Vi rekommenderar att du antingen använder Internet Explorer, Chrome eller Mozilla Firefox som webbläsare när du öppnar Avery Design & Print Online, eftersom dessa stöder Adobe Reader för utskrift av projekt från Design & Print Online.

Vi kan bara garantera utskriftsresultaten för Design & Print-projekt som skrivs ut via Adobe Reader.

Vi kan inte garantera utskriftsresultatet om du använder webbläsaren Edge, som installeras som standard med Windows 10. Edge har en egen inbyggd PDF-läsare, Edge Viewer, och Adobe Reader kan därför inte installeras till Edge.

Internet Explorer finns fortfarande under Windows 10, men den är ”dold” i Edge-webbläsarens funktioner. Den kan startas manuellt från Program-menyn i Windows 10 (avsnittet Windows Tillbehör).

Kontrollera följande:

  • Har du använt rätt mall för att skapa designen? Här hittar du programkoden till din Avery-produkt på förpackningen
  • Din skrivare måste ställas in till A4 (inte brevstorlek US)
  • Du måste markera ”Skriv ut till faktisk storlek/Print to actual size” (inte Anpassa/Fit to page).
  • Skriver du ut från Adobe Acrobat Reader, eller från din webbläsares eget PDF-program? Vi rekommenderar att du alltid skriver ut från Adobe Acrobat Reader eftersom det ger bäst resultat. Programmet kan laddas ner gratis här: https://get.adobe.com/dk/reader/

När du är färdig med din design klickar du på den gröna knappen ”Visa utskrift och skriv ut” i nedre högra hörnet av designens skärmbild.

Klicka sedan på den gröna knappen ”Skriv ut” på höger sida.

Om du inte har sparat din design rekommenderar vi att du sparar designen innan du fortsätter.

Klicka på den gröna knappen ”Ladda ner PDF”.

Öppna PDF-filen med t.ex. Adobe Acrobat Reader (rekommenderas) och skriv ut härifrån.

Kom ihåg att ställa in utskriftsinställningarna i skärmen ”Skriv ut” under ”Inställningar” för att skriva ut på rätt material (etiketter, tjockt papper, kartong eller liknande), och lägg pappret/arket rakt i inmatningsfacket – på så sätt matar skrivaren in arken exakt och matchar mallen med arket.

Kontrollera alltid att du har valt A4-papper (inte brevstorlek US), och att du har markerat ”Skriv ut till faktisk storlek/Print to actual size” (inte Anpassa/Fit to page).

Obs! Använd bara Avery-produkter för att uppnå bästa resultat

Viktigt: Avery Design & Print konverterar automatiskt din etikettdesign till PDF-format för att optimera utskriftsresultatet. De olika webbläsarna hanterar denna konvertering på olika sätt, så vi rekommenderar att du alltid öppnar och skriver ut dina PDF-filer för utskrift från Adobe Acrobat Reader. Programmet kan laddas ner gratis här

Ja, och du kan hämta bilderna från många olika ställen:

Från din dator: När du har klickat på ”Lägg till bild” klickar du på den gröna knappen ”Sök efter fil” mitt på skärmen. Därefter är det lätt att hitta önskad bild via sökvägssystem på din dator.

Obs! Du kan använda följande filtyper: .ai, .bmp, .eps, .jpg, .jpeg, .pdf, .png, .psd og .tif

Från Avery Galleri: I Avery Galleri hittar du många gratis clipart-bilder och -illustrationer som du kan använda i din design. Använd kategorilistan till vänster för att hitta rätt bild till ditt projekt.

Från Facebook, Instagram, Flickr eller Google Foto: Logga in på ditt sociala mediekonto via verktyget ”Lägg till bild” och välj dina favoritbilder där.

Ja, du kan spara din mall och öppna och redigera den i Avery Design & Print efteråt.

Du kan när som helst spara projektet genom att klicka på knappen ”Spara” överst till höger i skärmbilderna ”Användaranpassa” och ”Visa utskrift och skriv ut”.

Välj ”Spara på Avery online-konto” för att spara projektet online i Design & Print. Projekt som förvaras på ett Avery online-konto kan nås från vilken dator som helst med internetanslutning. Det enda du behöver göra är att logga in på ditt Avery online-konto. Du kommer blir ombedd att logga in på kontot med en e-postadress och ett lösenord, eller registrera dig om du inte redan har ett konto (det är gratis).

Välj ”Spara på min dator” för att spara projektet lokalt på din dator. Projektet sparas som en .avery-fil och kan bara öppnas med Avery Design & Print (både online- och offline-version).

För att öppna ett tidigare sparat projekt klickar du på knappen längst upp till höger på skärmen.

Avery Design & Print har gjort det lätt för dig att välja en design som du har skapat och använda den på en annan Avery-produkt, utan att behöva göra om designen igen.

För att återanvända din design på en annan produkt klickar du på den blå knappen ”Använd designen på en annan produkt” längst ner till höger på skärmen ”Visa utskrift och skriv ut”.

Denna funktion är användbar till exempel när du ska organisera ett event, skapa brevpapper, etiketter osv. med företagets logotyp på, eller bara vill använda en av dina favoritdesigner på en annan Avery-produkt.

Du kan hantera ditt Avery online-konto från startsidan i Avery Design & Print Online.

Ändra e-postadress: När du är inloggad på ditt Avery-konto med den aktuella e-postadressen håller du muspekaren över ditt namn, så att texten ”Ändra e-post” visas. Klicka på ditt namn, och ändra därefter din e-postadress i popup-rutan som visas.

Glömt lösenord: Om du har glömt ditt lösenord klickar du bara på inloggning och sedan på texten ”Jag har glömt mitt lösenord”. Därefter anger du den e-postadress som du har skapat ditt konto med, och får sedan ett e-postmeddelande från oss med en länk där du kan ändra ditt inloggningsnamn och lösenord.

Öppna Avery Design & Print och klicka på ”Öppna” i det övre högra hörnet. Härifrån kan du öppna projekt som lagras på ditt Avery online-konto, eller hitta projekt som lagras på din dator som .avery-filer.

Om du inte vet var du har sparat din Design & Print-design när du har klickat ”Skriv ut” eller ”Spara”, måste du först kontrollera mappen ”Hämtade filer” på datorn. Där hittar du de filer du har laddat ner från internet – och kanske andra filer du har letat efter.

PDF-filer som skapats i Design & Print kallas Preview. För att lätt hitta den senaste hämtade PDF-filen kan du sortera filerna efter datum genom att klicka på ordet ”Datum” i datumkolumnen.

Tips: Om du måste använda mallen ofta är det en bra idé att flytta ut den till ”Skrivbordet”, eller till en annan mapp där du lätt hittar den. Du kan också enkelt byta namn på filen till något som är lättare att komma ihåg.

För några år sedan fasade vi ut vårt program DesignPro, och har sedan dess utvecklat och förbättrat vår gratisprogramvara Avery Design & Print.

Om du tidigare har använt programmet DesignPro och har sparat designer i formatet .zdl kan du tyvärr inte öppna filerna i Avery Design & Print Online.

Om du tidigare har hämtat Avery Design & Print 7 till din dator kan .zdl-filerna öppnas här och sparas som .avery-filer, som du sedan öppnar i Avery Design & Print Online (7 och 8).

Det finns två lösningar för Mac-användare:

  •  Avery Design & Print Online
  •  Avery-mallar till Microsoft® Office Word

Avery Design & Print Online stöder över 400 av de vanligaste använda Avery-produkterna, däribland kort, etiketter, skyltar och papper. Det är möjligt att välja mellan över 500 fördefinierade Avery-mallar som ger många kreativa idéer och användningsområden för Avery-produkterna.

Avery Design & Print Online kan användas utan att laddas ner, och är helt gratis. Avery Design & Print Online stöder Mac OS X. Som alternativ erbjuder vi vår programvara Avery Design & Print Offline, som kan laddas ner och installeras gratis.

Avery erbjuder dessutom både tomma och förifyllda Avery-mallar, som kan användas i Microsoft Office Word® för Mac.