kvalitetsetiketter på SRA3-ark för digitalt tryck och offsettryck

Sortimentet gör skillnaden

Sortimentet gör skillnaden

Avery Nordics PCL3-sortiment är en revolutionerande nyhet inom självhäftande etiketter. Här får du etikettark i SRA3-storlek med förstansade etiketter. Därmed sparar du både tid och resurser på att stansa ut etiketter under produktionsprocessen och klickkostnaden blir lägre tack vare arkets storlek. Samtidigt ger vi dig tillgång till designmallar som underlättar förarbetet. Dessa kan laddas ner under avsnittet Mallar.

Hela sortimentet har optimerats för användning i alla standard digitala tryckmaskiner och torrtoner med arkmatning från Xerox, Canon, Konica Minolta och Ricoh. Dessutom är hela sortimentet certifierat för HP Indigo med flytande toner-teknik och arkmatning. Arken kan dessutom offset-tryckas. Sortimentet finns i förpackningar om 100 ark – anpassat efter ditt behov.

Imponerande tryckkvalitet

Imponerande tryckkvalitet

PCL3-etiketterna är av hög kvalitet och bestrukna med en specialutvecklad beläggning som säkerställer en imponerande tryckkvalitet med klara färger och skarpa konturer samt optimal färgbindning.

Säker tryckning

Säker tryckning

Alla ark i PCL3-produktsortimentet är tillverkade med en unik säkerhetskant som förhindrar att eventuellt överskottslim flyter ut på valsarna i tryckmaskinen.

Därmed kan du trycka helt utan tryck- och pappersstopp om du följer instruktionerna korrekt.

Se under avsnittet Handbok och i manualen till tryckmaskinen för att uppnå perfekt resultat.

Produkten

Upplev mångfalden och välj bland ett stort utbud av självhäftande pappers- och filmark, med både förstansade etiketter och outstansade etikettark.

Det finns runda och rektangulära etiketter med vita, cremefärgade, silverfärgade eller transparenta ytor. Matt och blank yta ger din tryckta etikett ett mycket vackert utseende. Det finns även etikettstorlekar för alla behov, den minsta runda etiketten är Ø 25 mm och den största är Ø 64 mm. Den minsta storleken på de rektangulära etiketterna är 51x25 mm och den största är 75x110 mm.

Behöver du en stor etikett i SRA3-storlek för ett speciellt ändamål eller med en speciell utstansning eller vill du bara ha en statisk självhäftande etikett så finns det också i sortimentet.

PCL3-etiketterna är perfekta för alla typer av flask- och produktetiketter, prestigetikettering vid exklusiva emballage, skydds- och varningsetiketter, skyltning utomhus och inomhus, märkning av utrustning och inventarier, samt för användning i miljöer med exempelvis värme, vatten, frekvent avtorkning, direkt solljus eller på knottriga föremål.

Med PCL3-sortimentet kan du alltid hitta rätt lösning för dina etiketter!

Sortimentet delas in i tre huvudkategorier. Läs mer om dem nedan eller genom att ladda ner produktöversikten.

 

Ladda ner Produktöversikt

 

Nedan kan du hitta och ladda ner datablad för var och en av PCL3-produkterna:

PCL3-MCG, PCL3-25MCGREM, PCL3-37MCG, PCL3-37MCGREM, PCL3-37SPET,
PCL3-51AWL, PCL3-51MC, PCL3-51MCG, PCL3-51TE, PCL3-64MCG, PCL3-2551MC,
PCL3-2551MCG, PCL3-2551SPET, PCL3-6233MC, PCL3-6233MCG, PCL3-8045MCG,
PCL3-8045MCGREM, PCL3-9651MC, PCL3-9651MCG, PCL3-75110AWL, PCL3-75110MC, PCL3-75110MCG, PCL3-75110TE, PCL3-94140MC, PCL3-94140MCG, PCL3-AWL,
PCL3-GCCPET, PCL3-GCPET, PCL3-GWCPET, PCL3-GWPET, PCL3-MC, PCL3-MCBS,
PCL3-MCGBS, PCL3-MCGREM, PCL3-MWPET, PCL3-SPET, PCL3-TE, PCL-25MCG

 

 
Avery Nordics PCL3 Pappersetiketter av hög kvalitet

Pappersetiketter av hög kvalitet

Specialbestrukna pappersetiketter med enastående vithet, färgbindning och färgäkthet. Etiketterna är ogenomskinliga och finns i ett stort utbud med matt och blank yta och även som permanent klistrande och avtagbara etiketter.

De vita etiketterna är perfekta som produktetiketter på glas, flaskor, burkar, papp, kartong eller för exklusiv etikettering av presentartiklar, kosmetika och hudvårdsprodukter.

I serien finns även krämfärgade etiketter som är kondensbeständiga, och därför perfekta för vinflaskor och liknande som tas in och ut ur kylskåpet.

Se produktöversikten för mer info

Avery Nordics PCL3 X-treme folieetiketter

X-trema filmetiketter

Extremt robusta etiketter med mycket stark vidhäftning. Etiketterna klarar temperaturvariationer, vatten, värme, UV, olja och smuts. De är perfekta att använda i områden med hård belastning, t.ex. av extrem värme, vatten, avtorkning, utomhus eller på ojämna föremål, samt för märkning av IT-utrustning och andra inventarier. Kategorin består av etiketter i såväl elastiskt PE-Teslin® som silverfärgat PET-material.

De vita PE-Teslin®-etiketterna klarar även saltvatten och är därför perfekta för marinen och offshore-industrin. Etiketternas elasticitet gör dem perfekta för användning på böjda eller knottriga ytor.

Se produktöversikten för mer info

Avery Nordics PCL3 Filmetiketter med hög prestanda

Filmetiketter med hög prestanda

Filmetiketter i formstabilt material med lång hållbarhet, som är beständiga för temperaturer, vatten, smuts, olja och UV. De är den perfekta lösningen för skyltning på dörrar och fönster, såväl utomhus som inomhus. De är även ett mycket bra val för varningsskyltar.

Alla finns med permanent vidhäftning eller som en statiskt klistrande etikett som kan sättas på och tas av igen upprepade gånger utan att lämna kvar limrester.

Se produktöversikten för mer info

Dina fördelar

Välj efter kvalitet
och bra support!

 • Förstklassiga tryckresultat
 • Högkvalitetsmaterial
 • Mallar och stort sortiment
 • Kundservice som ger goda råd och vägledning

Öka synligheten
och märkningen!

 • Professionellt tryckta etiketter ökar värdet på din produkt
 • Snygg och färgäkta märkning
 • Stor flexibilitet – skriv ut allt efter behov och syfte

Optimering av
dina processer

 • 100 % ökning i produktionen med SRA4 i stället för A4-etikettark
 • Upp till 50 % besparing på klickkostnaden med SRA3-etiketter
 • Tid- och resursbesparingar med förstansade etiketter
 • Mindre paketstorlek

Mallar

Här finns mallar till ark med förstansade etiketter.
Ladda ner relevant mall som PDF-fil nedan:

PCL3-25MCG
PCL3-25MCGREM

Avery PCL3-25

PCL3-37MCG
PCL3-37MCGREM
PCL3-37SPET


Avery PCL3 37

PCL3-51MC
PCL3-51MCG
PCL3-51AWL
PCL3-51TE

Avery PCL3 51

PCL3-64MCG
  Avery PCL3 64

PCL3-2551MC
PCL3-2551MCG
PCL3-2551SPET

Avery PCL3 2551

PCL3-6233MC
PCL3-6233MCG

Avery PCL3 6233

PCL3-8045MCG
PCL3-8045MCGREM


Avery PCL3 8045

PCL3-9651MC
PCL3-9651MCG


Avery PCL3 9651

PCL375110MC
PCL375110MCG
PCL375110AWL
PCL3-75110TE
 

Avery PCL3 75110

PCL394140MC
PCL394140MCG


Avery PCL3 94140

Instruktioner

Förvaring

Förvara arken i den förseglade påsen i rumstemperatur (18–23 °C) i originalförpackningen. Får inte utsättas för extrema temperaturvariationer och hög luftfuktighet (optimalt 50–55 %).

Tryckvägledning

Sprid alltid ut arken före tryckning för att säkerställa att arken inte klistrar samman. Var noga med att inte böja arken för mycket, eftersom det kan leda till att etiketterna lossnar och lyfter sig.
Kassera ark som har böjts för mycket.

Polyester kräver luft mellan arken för att motverka statisk elektricitet. För bäst resultat kan det vara nödvändigt att lägga arken ett och ett i arkmataren.

Varje etikettark får bara köras igenom tryckmaskinen en gång.

Välj korrekt tryckinställning:
Generellt för självhäftande ark ska du välja ”kraftigt material”, ”mycket kraftigt material” eller ”etiketter” i tryckinställningarna. Välj den dokumentmatare (om det är möjligt) där arken förs så rakt som möjligt genom maskinen. För vissa filmer kan manuell inmatning vara fördelaktigt.
Se tryckmaskinens manual för mer specifika inställningar.

Produkterna från Avery Nordic PCL3-serie är lämpliga för alla vanliga digitala tryckmaskiner med torrtoner och HP-Indigo-teknik För information om certifieringar eller rekommendationer hänvisar vi till det enskilda produktdatabladet eller förpackningen.

Övriga riktlinjer

Skär inte mer än 100 ark åt gången. Se till att kniven är ren och vass. Hållaren ska dessutom vara fri från limrester. Dessutom bör arken alltid spridas ut efter beskäring om man ska trycka på dem efteråt.

Återförsäljare

PCL3-sortimentet finns för närvarande tillgängligt hos följande återförsäljare:

Papyrus

Visutech