Vanliga frågor

Kan jag skriva ut Averys laseretiketter på min bläckstråleskrivare?

Ja, i vissa fall kan du göra det. Om du ser en ikon med en bläckstråleskrivare på framsidan av förpackningen kan du skriva ut etiketterna på en bläckstråleskrivare, även om de passar bäst för laserskrivare. Om det inte finns en ikon med en bläckstråleskrivare kan det hända utskriften inte torkar och därför flyter ut.

För att uppnå bästa utskriftskvalitet rekommenderar vi att du bara skriver ut våra produkter i de respektive skrivartyper som de är avsedda för. Om du är osäker på vilken skrivare du har rekommenderar vi att du använder de produkter vi har som är utvecklade för användning i alla slags skrivare.

TIPS: Etikettark och tjockt papper ska föras in i skrivaren via den manuella arkinföringen, och du ställer in skrivaren till ”Etiketter”, ”Kartong”, ”Tjockt papper” osv. Papperet förs in långsammare i skrivaren, vilket gör att bläcket lättare fixeras på pappret.

Kan jag skriva ut Averys etiketter för bläckstråleskrivare på min laserskrivare?

Nej. En laserskrivare genererar mycket värme när den skriver ut, och etiketterna för bläckstråleskrivare kan inte motstå den värmen. Du riskerar att limmet smälter och fastnar på trumman.

Kan de transparenta laseretiketterna skrivas ut på en bläckstråleskrivare?

Nej. Våra transparenta etiketter är belagda med en polyesterbeläggning, och bläckstråle- och laserskrivare har olika typer av beläggning eftersom laserskrivaren blir mycket varmare än bläckstråleskrivaren när den skriver ut. De transparenta laseretiketterna kan därför inte skrivas ut med en bläckstråleskrivare. Avery har ett stort utbud av produkter som är särskilt utformade för utskrift med bläckstråleskrivare.

Kan jag bara skriva ut några av etiketterna på ett ark och resten senare?

Avery rekommenderar inte att du kör mer än ett ark åt gången i skrivaren. Om du kör mer än ett ark åt gången genom din skrivare faller vår JamFREE-garanti bort, och du riskerar att etiketterna fastnar i skrivaren.

Tonern fixeras inte ordentligt på etiketterna. Vad beror det på?

Kontrollera dina skrivarinställningar. När du skriver ut etiketter ska du alltid ställa in skrivaren för detta. Det gör du vanligtvis under ”Inställningar” och ”Papperstyp”, där du kan välja ”Etiketter”.

Kan jag använda kopieringsetiketter i min laserskrivare?

Nej. En laserskrivare genererar mycket värme när den skriver ut, och kopieringsetiketterna kan inte motstå den värmen. Du riskerar att limmet smälter och fastnar på trumman.

Kan jag använda Averys färglaseretiketter i en färgkopiator?

Nej

Vilket slags lim är det på laseretiketterna?

På våra vita laseretiketter används ett akrylbaserat lim.

Limmet är lämpligt för allmän användning på de flesta typer av papper, kuvert, mappar, obehandlade och lackerade metaller, polypropen- och polyetylenfickor. Namnetiketterna för laserskrivare bör inte användas på läder, mocka, velour, sammet, siden, vinyl eller plast. Namnetiketterna kan användas på och tas bort från de flesta andra material. Limmet på våra transparenta laseretiketter är ett permanent lösningsmedelsbaserat lim som också är lämpligt för allmän användning.