KundportrÀtt: Vivis Pryd

Vivis Pryd Velkommen

Vem Àr Vivis Pryd och hur började allt?

Vivis Pryd Ă€r en ekologisk gĂ„rd med gĂ„rdsbutik och galleri, Ă€gd av Vivi och Henrik Hjorth Hansen. År 2018 köpte vi ToftehĂžj 3, 4160 Herlufmagle, dĂ€r det fanns plats för Vivi att utforska sin kreativa sida genom att mĂ„la akryl pĂ„ duk. Snart uppstod önskan att odla de 5 hektar mark som följde med.

I gÄrdsbutiken sÀljer vi nu Àgg, glass, grönsaker, frukt och bÀr, vilka ocksÄ förÀdlas till saft, sylt och sirap.

Hitta Vivis Pryd hÀr.

Vad fokuserar ni pÄ med era produkter?

VÄrt motto Àr mer bÀr, mindre socker och massor av smak. Ekologin spelar en stor roll, eftersom det Àr viktigt för oss att leverera en kvalitet dÀr inga kemikalier eller andra gifter anvÀnds. Vi odlar all vÄr frukt, grönsaker och bÀr sjÀlva, vilket vi anvÀnder i vÄr produktion. Det Àr vÄr garanti för att rÄvarorna Àr ekologiska, men ocksÄ mogna nÀr de plockas. Det ger mer smak och ett naturligt sockerinnehÄll.

I gĂ„rdsbutiken sĂ€ljer vi ett brett utbud av hemlagade delikatesser. Vi anvĂ€nder bland annat gamla recept för att fĂ„ fram olika bĂ€rkombinationer och smaker. Vivi sĂ€ger: ”Vi vill vara autentiska” och ler. Produkterna ska presenteras snyggt i bra förpackningar och etiketter som strĂ„lar av kvalitet. Vivi har designat Vivis Pryd-logotypen sjĂ€lv, som Ă€r en tupp pĂ„ en gren med frukt.

”VĂ„r logotyp Ă„terfinns pĂ„ alla vĂ„ra produkter, sĂ„ nĂ€r varan stĂ„r pĂ„ bordet hemma hos kunderna, tĂ€nker de pĂ„ oss” - Vivi Hjorth Hansen

 

 

Vivis Pryd DPO

Var kÀnner ni Avery frÄn och varför anvÀnder ni vÄra etiketter?

Vivi kÀnner till Avery frÄn sin tid som inköpsassistent hos Mygind A/S. NÀr vi upptÀckte att vi sjÀlva kunde designa etiketter pÄ Averys webbplats var det sjÀlvklart att anvÀnda Averys etiketter.

Vivi Àlskar att anvÀnda sina kreativa idéer för att skapa snygga etiketter. "Etikettdesignprogrammet" ger oss den flexibilitet vi behöver. Vi kan anvÀnda en standardmall som vi snabbt kan justera nÀr det kommer nya produkter eller nÀr ett nytt datum behövs. NÀr vi till exempel anvÀnder EU:s ekologimÀrke mÄste logotypen vara i en viss storlek och följa en specifik proportion. Det kan vi enkelt kontrollera i designprogrammet dÀr mÄtten visas för den uppladdade bilden.

NÀr vi tillverkar vÄra lÀckra ekologiska delikatesser som saft och sylt vet vi aldrig exakt hur mÄnga etiketter vi kommer att behöva. Möjligheten att kunna skriva ut bara 1 etikett ger oss stor flexibilitet. Till och med Livsmedelsverket Àr imponerade över hur vi sjÀlva skriver ut en partimÀrkning för till exempel vÄra hemlagade glassdesserter.

Produktvariationen Àr stor och vi har bÄde pÄsar, flaskor, burkar och bÀgare, sÄ det Àr viktigt för oss att ha en etikett som klarar av allt. Med glassdesserter, bÀr och bullar i frysen behöver vi ocksÄ en etikett som tÄl att frysas.

NÀr det kommer till Ätervunna objekt och brukskonst Àr det en stor fördel att anvÀnda etiketter med lÀttavtagbart lim sÄ att man kan ta bort etiketten utan att det syns. Vi dekorerar locket pÄ till exempel honung och senap med en rund etikett som ger möjlighet till mer information och fÄngar kundens öga direkt.

Avery Design & Print online

Har ni tips till andra som gÄr med en dröm om att starta sitt eget?

Det Àr alltid bra med en affÀrsplan och en budget. Man bör undersöka vilka krav som kan finnas pÄ tillstÄnd frÄn myndigheterna. Att ha en startkapital Àr viktigt sÄ att man inte behöver lÄna alla pengar. Man bör övervÀga om produkten hÄller och om man tror pÄ att man kan leva pÄ den pÄ sikt.

Vivis Pryd maleri

Vivis mÄlningar

Vid sidan av jordbruket och gÄrdsbutiken mÄlar Vivi akryl pÄ duk. Figurativa och naturalistiska fÀrgstarka mÄlningar prÀglar stilen, som Àr mycket mÄngsidig. NÀr Vivi vill utmana sig sjÀlv ger hon sig Àven ut i abstrakta motiv. Processen Àr lite densamma bÄde i matlagningen och konsten att mÄla. Det Àr kreativt, krÀver noggrannhet och uthÄllighet.

”Jag har en fantastisk ateljĂ© med hĂ€rligt ljusinslĂ€pp. Det ger en inre frid att ge sig hĂ€n Ă„t mĂ„landet och penslarna i ateljĂ©n. Att den ligger i anslutning till gĂ„rdsbutiken betyder att jag alltid Ă€r nĂ€ra kunderna, Ă€ven nĂ€r jag Ă€r upptagen med att mĂ„la" - Vivi Hjorth Hansen

Hitta Vivis galleri hÀr

HÀr kan du lÀsa fler kundberÀttelser

och fÄ inspiration till bland annat branding och livsmedel.